Reuniune de criză la Londra, după prăbuşirea avionului malaysian în Ucraina

Premierul britanic, David Cameron, a convocat vineri o reuniune interministerială de criză, după prăbuşirea avionului malaysian în estul Ucrainei joi, a anunţat Downing Street într-un comunicat.

309 afișări
Imaginea articolului Reuniune de criză la Londra, după prăbuşirea avionului malaysian în Ucraina

Reuniune de criză la Londra, după prăbuşirea avionului malaysian în Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Reuniunea comitetului Cobra, care răspunde la situaţii de urgenţă, va avea loc la ora locală 10.30 (12.30, ora României), la Downing Street, a declarat un purtător de cuvânt al premierului.

Cel puţin nouă britanici figurau printre cele 298 de persoane aflate la bordul avionului Boeing 777, care decolase de la Amsterdam şi se îndrepta spre Kuala Lumpur, conform ultimelor informaţii ale companiei Malaysia Airlines.

"Verificăm informaţiile despre pasageri (...), pentru a determina numărul exact de britanici de la bord", a explicat joi Philip Hammond, ministrul Afacerilor Externe, în cadrul unei conferinţe de presă.

El a cerut de asemenea deschiderea "unei anchete sub egida ONU".

"Sunt şocat şi întristat de prăbuşirea avionului malaysian", a declarat anterior David Cameron, pe contul său de Twitter.

Experţi ai serviciilor americane de informaţii apreciază că avionul Boeing 777 a fost doborât de o rachetă sol-aer, însă originea acesteia rămâne pentru moment incertă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici