REUNIUNE extraordinară a Consiliului European, în 23 septembrie: CE cere statelor UE să aprobe distribuirea a 120.000 de refugiaţi

Un summit extraordinar al Consiliului European va avea loc miercuri, 23 septembrie, Comisia Europeană îndemnând ca la acea reuniune să fie luate deciziile pentru stabilirea mecanismului de distribuire a 120.000 de refugiaţi.

553 afișări
Imaginea articolului REUNIUNE extraordinară a Consiliului European, în 23 septembrie: CE cere statelor UE să aprobe distribuirea a 120.000 de refugiaţi

REUNIUNE extraordinară a Consiliului European, în 22 septembrie: CE cere statelor UE să aprobe distribuirea a 120.000 de refugiaţi

Comisia Europeană a transmis într-un comunicat emis în urma votului Parlamentului European pentru un mecanism de relocare urgentă a 120.000 de refugiaţi că drumul este acum liber pentru Consiliul European să adopte propunerea ei, solicitând statelor membre să ia deciziile necesare la reuniunea extraordinară din 22 septembrie.

Redăm mesajul Comisiei Europene emis în urma votului Parlamentului European în favoarea unui mecanism de relocare de urgenţă a 120.000 de refugiaţi:

"Parlamentul European a făcut astăzi un pas important votând în favoarea propunerii Comisiei pentru relocarea din Italia, Grecia şi Ungaria a 120.000 de oameni care au nevoie în mod evident de protecţie internaţională. Comisia salută acest vot şi este în mod special recunoscătoare Parlamentului pentru reacţia rapidă, care a apelat la o procedură de urgenţă pentru a asigura procesul de votare la doar o săptămână după ce propunerea a fost făcută", precizează Executivul UE.

"Consiliul European are de acum cale liberă să adopte propunerea noastră. Solicităm statelor membre să ia deciziile necesare la Reuniunea extraordinară a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne, pe data de 22 septembrie 2015. La ultima reuniune a Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne, care a avut loc pe data de 14 septembrie, majoritatea statelor membre au transmis că sunt dispuse să meargă mai departe cât mai curând posibil. Acum este timpul pentru acţiune. În cazul în care Consiliul va fi de acord cu propunerile Comisiei de marţi, Comisia este pregătită să colaboreze cu statele membre şi cu agenţiile europene corespunzătoare pentru a reloca imediat refugiaţii şi pentru a reduce presiunea asupra celor mai afectate state membre", precizează CE.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici