Reuniune la Moscova pentru denunţarea autorităţilor de la Kiev şi comemorarea victimelor din Ucraina

Mii de persoane s-au reunit sâmbătă, la Moscova, pentru a comemora victimele conflictului din Ucraina şi pentru a denunţa acţiunile Guvernului ucrainean, care permit, potrivit lor, comiterea de "atrocităţi în teritoriu", au anunţat agenţiile de presă din Rusia.

431 afișări
Imaginea articolului Reuniune la Moscova pentru denunţarea autorităţilor de la Kiev şi comemorarea victimelor din Ucraina

Reuniune la Moscova pentru denunţarea autorităţilor de la Kiev şi comemorarea victimelor din Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acţiunea, organizată de "Mamele din Rusia", o mişcare pro-Kremlin înfiinţată în 2012, s-a desfăşurat pe colina Poklonnaia, în vestul Moscovei, în faţa monumentului "Tragedia popoarelor", ridicat în cinstea victimelor fascismului.

Această acţiune a vizat să îndemne "autorităţile ucrainene să înceteze să treacă sub tăcere atrocităţile şi crimele care au loc în teritoriu", potrivit unui comunicat al organizaţiei "Mamele din Rusia".

"Trebuie de pus capăt genocidului poporului ucrainean. Fascismul nu va trece", se arată în comunicat.

Reuniunea a avut loc după aproape o săptămână de la organizarea unei manifestaţii fără precedent, la 21 septembrie, în centrul Moscovei, în vederea denunţării politicii Kremlinului în Ucraina.

Manifestaţia, intitulată "Marş pentru pace", a reunit "zeci de mii" de persoane, potrivit organizatorilor, 5.000, potrivit poliţiei.

Aceasta a fost prima manifestaţie de amploare împotriva războiului din Ucraina, dar şi una dintre cele mai mari mobilizări contra preşedintelui rus, Vladimir Putin, de la realegerea sa în 2012.

Începând din aprilie, confruntările dintre separatiştii proruşi şi militarii ucraineni s-au soldat cu cel puţin 3.200 de morţi în estul Ucrainei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici