Revelion New York 2020: Spectacol de culoare şi lumină la festivităţile de Anul Nou din Times Square | VIDEO

Mii de oameni s-au adunat în Times Square din New York pentru a celebra intrarea în anul 2020, punctul central al festivităţilor fiind coborârea celebrului glob de cristal în ultimele 60 de secunde ale anului 2019.

798 afișări
Imaginea articolului Revelion New York 2020: Spectacol de culoare şi lumină la festivităţile de Anul Nou din Times Square | VIDEO

Revelion New York 2020: Spectacol de culoare şi lumină la festivităţile de Anul Nou din Times Square | VIDEO

Americanii au ieşit în număr mare pe străzile din New York pentru a se bucura că un an se sfârşeşte şi altul tocmai începe.

Cele mai multe persoane sunt în Times Square unde se desfăşoară un eveniment simbol al oraşului, The Times Square Ball, iniţiat pentru prima dată în anul 1907 de către Adolph Ochs, proprietarul publicaţiei The New York Times.

Evenimentul a început pe 31 decembrie, la ora locală 18:00 (ora României, 01:00, 1 ianuarie), atunci când un glob de cristal este ridicat pe un stâlp înalt de 43 de metri.

Uriaşul glob are un diametru de 3 metri şi jumătate şi o greutate de 5 tone. Este alcătuit din aproape 2700 cristale, în formă triunghiulară, iar pentru eveniment 192 au fost înlocuite cu unele noi. Acestea au un design inspirat de fructul ananas care reprezintă, tradiţional, un simbol al generozităţii şi bunăvoinţei.

Pe durata următoarelor şase ore, publicul va avea parte de numeroase concerte live. În celebra piaţă din inima Manhattanului, americanii se vor putea distra pe versurile melodiilor unor artişti precum vedeta muzicii rap-pop Post Malone, grupul K-pop BTS, cântăreţul de country Sam Hunt şi cantautoarea Alanis Morissette.

La ora locală 23.59 (ora României, 07:00, 1 ianuarie), globul de cristal a coborât lent pe parcursul ultimelor 60 de secunde din anul 2019.

Butonul care dă startul spectacolului de muzică şi lumină este apăsat de un grup de elevi şi profesori de liceu care depun eforturi de combatere a schimbărilor climatice.

Imediat după miezul nopţii urmează spectacole grandioase de lumini şi jocuri de artificii de culoare roşie şi aurie, dar şi un spectacol de dans chinezesc.

Tema revelionului din Times Square este: 2020, anul Bunăvoinţei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
revelion,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici