Revista Dabiq a organizaţiei Stat Islamic confirmă moartea lui "John jihadistul"

Revista de propagandă Dabiq a Statului Islamic (SI) a publicat marţi un necrolog în care îi aduce un omagiu lui "John jihadistul", un membru al grupării extremiste care a devenit notoriu prin înregistrări video ale execuţiilor unor ostatici, potrivit SITE, relatează Reuters în pagina electronică.

Revista Dabiq a organizaţiei Stat Islamic confirmă moartea lui "John jihadistul"

Jihadistul a fost identificat drept Mohammed Emwazi, un cetăţean britanic de origine arabă. Armata americană anunţa în noiembrie că era "destul de sigură" că l-a ucis într-un atac cu avioane fără pilot.

Emwazi este prezentat de revista Dabiq a Statului Islamic sub numele său de împrumut "Abu Muharib al-Muhajir".

"Joi, 29 Muharram 1437 (12 noiembrie 2015), Abu Muharib a atins shahadah (martiriul) pentru cauza lui Allah, pe care l-a căutat atât de mult timp, pe când maşina în care se afla a fost ţintită într-un atac aerian de o dronă (avion fără pilot) în oraşul Rakka, care a distrus maşina şi l-a ucis pe loc", scrie Dabiq.

Emwazi a devenit imaginea publică a Statului Islamic şi un simbol al brutalităţii grupării, după ce a apărut în înregistrări video ale uciderii jurnaliştilor americani Steven Sotloff şi James Foley, lucrătorului umanitar american Abdul-Rahman Kassig, lucrătorilor umanitari britanici David Haines şi Alan Henning, jurnalistului japonez Kenji Goto şi altor ostatici.

După ce a apărut în aceste înregistrări video, îmbrăcat în negru şi purtând o cagulă neagră pe cap, el a devenit unul dintre cei mai căutaţi oameni din lume.

Născut în Kuwait în 1988, Emwazi a fost adus în Marea Britanie de către familia sa pe când avea vârsta de şase ani şi a absolvit în domeniul programării informatice la Londra.

Tirul americano-britanic de rachetă în care a fost ucis ar fi fost pregătit luni de zile şi a avut loc în noiembrie, când două avioane fără pilot, unul american de tip Reaper MQ-9 şi unul britanic de MQ-9, au fost trimise la Rakka, potrivit unor oficiali americani.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

comentează și tu Momentan sunt 13 comentarii
Taguri:
SIRIA ,
EMVAZI ,
STATUL ISLAMIC ,
islamism ,
deces ,
John jihadistul
COMENTARII
  • Statele Împuțite ale Americii ! 25 ian 2016

    Jidoamericanii sunt responsabili pentru toate războaiele lumii...Ar fi i lume mai bună fără ei.Terorismul e o consecință a crimelor comise de drqgul puterii şi a petrolului..

  • Gun 21 ian 2016

    A trait ca un sobolan , a murit ca un vierme . SamaPIS pe el si pe tot neamul lui .

  • Vasile 20 ian 2016

    Un monstru uman! Mai avea si studii superioare! O lighioana, un rebut uman! A facut rau familiei lui, societatii umane! Pofta mare viermilor care se vor infrupta din el!

  • vezi toate comentariile
COMENTEAZĂ ŞI TU
Eroare: Câmpurile marcate cu roşu nu sunt valide!
Comentariul a fost adǎ ugat!

Cod captcha invalid!

Introdu numǎrul din imagine:

* Faceţi click pe imagine pentru a genera alt numǎr
ŞTIRILE ZILEI
Versiunea: mobil  |  completa
ULTIMA ORĂ
Procurorul General: Există indicii că luni Dan Condrea urma să...