Revoltă împotriva romilor dintr-un oraş italian

O serie de acţiuni violente împotriva romilor italieni au avut loc în orăşelul Alba Adriatica (regiunea Abruzzo, centrul Italiei), după două crime comise în ultimele trei luni, informează site-ul TGcom.

15 afișări
Imaginea articolului Revoltă împotriva romilor dintr-un oraş italian

Revoltă împotriva romilor dintr-un oraş italian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Emanuele Fadani, un om de afaceri în vârstă de 37 de ani, căsătorit şi tatăl unei fetiţe de şase ani, a fost ucis zilele trecute într-o altercaţie cu un grup de romi italieni, în orăşelul Alba Adriatica (regiunea Abruzzo).

În urmă exact trei luni, pe 9 august, a fost ucis Antonio De Meo, un ospătar de 23 de ani, de romi aflaţi în stare de ebrietate.

Carabinierii au reţinut doi suspecţi în cazul crimei comise zilele trecute, iar al treilea este dat în urmărire. Unul dintre romii reţinuţi este unchiul unui minor implicat în crima comisă în urmă cu trei luni.

Locuitorii nu au mai suportat lipsa de reacţie a autorităţilor şi au decis să îşi facă singuri dreptate. Peste 200 de persoane furioase au mers miercuri seara în cartierul romilor şi au început să incendieze maşini şi să atace cu pietre casele rudelor suspecţilor. Într-un final, forţele de ordine au reuşit să restabilească ordinea.

Localnicii plănuiau să îi linşeze pe doi dintre suspecţi în momentul aducerii acestora la secţia carabinierilor, dar au fost împiedicaţi de forţele de ordine.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici