Revoltă într-o închisoare din Venezuela, soldată cu zeci de morţi şi răniţi. Versiunea oficială a autorităţilor e pusă la îndoială

Cel puţin 46 de prizonieri au murit, iar alţi 60 au fost răniţi în urma unei revolte care a izbucnit într-o închisoare din statul Portuguesa din vestul Venezuelei, potrivit unei organizaţii privind drepturile omului şi a unui parlamentar din opoziţie, informează Reuters.

860 afișări
Imaginea articolului Revoltă într-o închisoare din Venezuela, soldată cu zeci de morţi şi răniţi. Versiunea oficială a autorităţilor e pusă la îndoială

Sursa FOTO: Profimedia

Incidentul ar fi pornit de la faptul că deţinuţii din închisoarea Los Llanos, din apropierea oraşului Guanare din vestul Venezuelei, erau nemulţumiţi din cauza lipsei hranei şi a apei, potrivit Observatorului Penitenciarelor din Venezuela.

Organizaţia a solicitat o anchetă, punând la îndoială versiunea oficială că prizonierii au încercat o evadare din închisoare.

Ministrul închisorilor din Venezuela, Iris Varela, a declarat vineri ziarului local Ultimas Noticias că incidentul a rezultat dintr-o tentativă de evadare şi că directorul închisorii a fost împuşcat şi rănit, dar nu a anunţat cifra exactă a victimelor. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici