Revoltele din ţările arabe sunt o victorie a Al-Qaida, afirmă AQMI - SITE

Organizaţia Al-Qaida în Maghrebul Islamic (AQMI) afirmă, într-un mesaj difuzat pe Internet, că revoltele din ţările arabe sunt o victorie a Al-Qaida, a anunţat duminică centrul american de supraveghere a site-urilor islamiste SITE.

205 afișări
Imaginea articolului Revoltele din ţările arabe sunt o victorie a Al-Qaida, afirmă AQMI - SITE

Revoltele din ţările arabe sunt o victorie a Al-Qaida, afirmă AQMI - SITE (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Evenimentele care afectează lumea arabă nu sunt decât un fruct printre fructele pe care jihadul le-a recoltat şi în care şeicul (Osama ben Laden) a jucat un rol de prim-plan", afirmă AQMI în mesajul său, deplângând moartea liderului Al-Qaida.

"Nu îl plângeţi (...) ridicaţi-vă mai degrabă şi mergeţi pe urmele lui (...), ridicaţi-vă şi contracaraţi agresiunea americană sionistă injustă cu toată puterea şi energia voastră", adaugă aripa regională a reţelei islamiste, în mesajul său difuzat pe forumuri care fac apel la războiul sfânt.

"Noi vom urma paşii lui, cu determinare şi onestitate, vom lupta cu creştinii şi lacheii lor, evreii şi şiiţii lor, apostaţii şi oamenii lor, pentru ca Allah să judece între noi şi ei", conchide AQMI.

Inamicul public numărul unu al Statelor Unite după atentatele de la 11 septembrie 2001, Osama ben Laden a fost ucis în urmă cu o săptămână, în cursul unei operaţiuni a unui comando american împotriva reşedinţei acestuia din Abbottabad, Pakistan.

Confirmând moartea sa într-un comunicat postat online vineri, Al-Qaida a anunţat difuzarea "în curând" a unui mesaj audio al lui Osama ben Laden, înregistrat cu o săptămână înainte de moartea sa. Reţeaua precizase că acesta va fi consacrat revoltelor din lumea arabă care au provocat înlăturarea de la putere a preşedinţilor tunisian şi egiptean şi care continuă să afecteze alte ţări, precum Libia, Siria şi Yemen.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici