"Revoluţie în Iran" după ce forţele de ordine au atacat manifestanţii cu gaze lacrimogene şi zeci de civili au fost împuşcaţi. Protestatarii comemorează 40 zile de la uciderea lui Mahsa Amini

  • Gaze lacrimogene au fost folosite împotriva protestatarilor care s-au adunat în oraşul natal al lui Mahsa Amini, tânăra care a fost ucisă cu bestialitate de Poliţia Morală pentru că nu a purtat hijabul corect.
  • Forţele de ordine au tras focuri de armă împotriva protestatarilor în Piaţa Zindan, oraşul Saqqez, rezultând rănirea a 50 civili.
  • Există precedent - acum 11 ani, în Egipt, Libia, Siria şi Tunisia, când forţele de ordine au tras în protestatari, au rezultat revoluţii, războaie civile şi răsturnări de regimuri dictatoriale.
9248 afișări
Imaginea articolului "Revoluţie în Iran" după ce forţele de ordine au atacat manifestanţii cu gaze lacrimogene şi zeci de civili au fost împuşcaţi. Protestatarii comemorează 40 zile de la uciderea lui Mahsa Amini

Sursa Foto - Creative Commons

Forţele de ordine din Iran s-au ciocnit cu protestatarii atunci când mii de oameni s-au adunat în oraşul natal al lui Mahsa Amini pentru a marca 40 de zile de la moartea ei.

„Forţele de securitate au tras cu gaze lacrimogene şi au deschis focul asupra oamenilor din Piaţa Zindan, oraşul Saqqez”, a scris pe Twitter Hengaw, un grup din Norvegia care monitorizează încălcările drepturilor omului în regiunile kurde ale Iranului, fără a preciza dacă au existat morţi sau răniţi.

Se raportează că 50 de civili au fost răniţi, transmite The Guardian

Martorii au confirmat că zeci de civili au fost împuşcaţi, în timp ce guvernul iranian a declarat că forţele de securitate au fost forţate să răspundă la revolte. Iranul a încercat ulterior să blocheze accesul la internet în regiune.

A 40-a zi după decesul tinerei care marchează în mod tradiţional sfârşitul doliului a dus la manifestaţii stradale.

Rapoartele despre atacurile cu gaze lacrimogene în Iran sunt susţinute de imagini şi filmări surprinse de martori oculari care le-au publicat pe Twitter. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici