Rex Tillerson afirmă că intenţionează să rămână şeful diplomaţiei americane şi în 2018

Secretarul american de Stat, Rex Tillerson, a declarat că intenţionează să rămână în acestă funcţie şi în anul 2018, în contextul speculaţiilor că ar putea să părăsească acest post din cauza relaţiei tensionate cu preşedintele Donald Trump, despre care ar fi spus că este un "imbecil".

91 afișări
Imaginea articolului Rex Tillerson afirmă că intenţionează să rămână şeful diplomaţiei americane şi în 2018

Rex Tillerson afirmă că intenţionează să rămână şeful diplomaţiei americane şi în 2018

Într-un interviu pentru postul CNN, citat de agenţia de ştiri Reuters, Tillerson a declarat că, în opinia sa, anul 2017 a fost "foarte de succes" pentru Administraţia Trump şi speră că politicile pregătite de Washingtonul vor conduce la un an 2018 "foarte, foarte de succes".

Întrebat în legătură cu speculaţiile privind posibila sa demisie, oficialul american a declarat: "Intenţionez să fiu aici pentru întreg anul".

Tillerson a mai adăugat că preşedintele Trump nu i-a dat niciun indiciu că postul său este în pericol.

Secretarul de Stat al SUA a vrut să demisioneze şi l-a catalogat pe preşedintele Donald Trump "imbecil", în iulie, afirmă surse politice de la Washington citate de NBC News şi Washington Post, dar şeful diplomaţiei americane susţine că nu a vrut niciodată să se retragă din funcţie.

În octombrie, surse politice de la Washington citate de site-ul Axios.com afirmau că Donald Trump intenţionează să îl înlocuiască pe secretarul de Stat, Rex Tillerson, fiind nemulţumit că acesta nu a negat clar că l-a numit "imbecil".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici