Rex Tillerson: Diplomaţi americani au suferit "atacuri asupra stării de sănătate", în Cuba/ Pierderea auzului pare să fi fost produsă deliberat prin "arme" sonice

Rex Tillerson, secretarul de Stat al SUA, a declarat că diplomaţii americani în Havana au fost victimele unor "atacuri asupra stării lor de sănătate", în urma cărora au suferit tulburări de auz, informează US News.

6877 afișări
Imaginea articolului Rex Tillerson: Diplomaţi americani au suferit "atacuri asupra stării de sănătate", în Cuba/ Pierderea auzului pare să fi fost produsă deliberat prin "arme" sonice

Rex Tillerson: Diplomaţi americani au suferit "atacuri asupra stării de sănătate", în Cuba/ Pierderea auzului pare să fi fost produsă deliberat prin "arme" sonice

Declaraţiile sale au loc la două zile după ce Departamentul de Stat a făcut un anunţ vag despre semnalarea unor "incidente ce au cauzat o varietate de simptome fizime" unor oficiali americani în Cuba.

SUA au făcut public faptul că diplomaţii americani au suferit pierderi de auz inexplicabile, joi guvernul canadian anunţând la rândul său că cel puţin un diplomat canadian a fost tratat de asemenea pentru acelaşi diagnostic.

"Considerăm că autorităţile cubaneze sunt responsabile pentru descoperirea celor ce întreprind aceste atacuri asupra sănătăţii şi altor diplomaţi decât cei americani", a declarat Tillerson.

În toamna anului 2016, o serie de diplomaţi americani au suferit pierderi de auz, conform unor oficiali. Unele simptome ale acestora erau atât de severe încât au fost forţaţi să-şi încheie activitatea şi să se reîntoarcă în SUA.

Oficialii au transmis că pierderea auzului diplomaţilor pare să fi fost cauzată în mod deliberat prin folosirea unui fel de aparat sonic ce operează în afara razei de sunete perceptibile.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici