Rex Tillerson: Pakistanul trebuie să îşi schimbe abordarea cu privire la terorism

Secretarul de Stat al SUA, Rex Tillerson a cerut marţi Pakistanului să adopte o abordare diferită asupra terorismului, în timp ce Statele Unite îşi vor condiţiona sprijinul în funcţie de rezultatele obţinute de Islamabad în acest domeniu, potrivit Reuters.

548 afișări
Imaginea articolului Rex Tillerson: Pakistanul trebuie să îşi schimbe abordarea cu privire la terorism

Rex Tillerson: Pakistanul trebuie să îşi schimbe abordarea cu privire la terorism

"A existat o erodare a încrederii în timp ce am fost martori când organizaţiile teroriste şi-au găsit refugiu în interiorul Pakistanului pentru a-şi planifica şi efectua atacurile împotriva militarilor americani, oficialilor americani, perturba eforturile de pace în interiorul Afganistanului", a declarat Tillerson reporterilor la Departamentului de Stat.

"Pakistanul trebuie să adopte o abordare diferită şi suntem gata să colaborăm cu ei pentru a-i ajuta să se protejeze împotriva acestor organizaţii teroriste (...). Ne vom condiţiona sprijinul pentru Pakistan şi relaţia noastră cu ei în funcţie de obţinerea rezultatelor în acest domeniu", a insistat el.

Pakistanul şi-ar putea pierde statutul de aliat privilegiat al Statelor Unite dacă nu-şi schimbă atitudinea faţă de talibanii afgani aşa cum a cerut preşedintele Donald Trump, a explicat Tillerson, întrebat dacă Washingtonul ar putea să-şi reducă ajutorul sau chiar să-i retragă Islamabadului statutul de "aliat major non-membru al NATO".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici