Rex Tillerson, secretarul american de Stat, s-a întâlnit cu ministrul mexican de Externe pentru a discuta pe tema migraţiei

Secretarul american de Stat, Rex Tillerson, s-a întâlnit la Washington cu ministrul mexican de Externe, Luis Videgaray, pentru a discuta despre colaborarea între SUA şi Mexic în mai multe domenii, inclusiv migraţie, securitate şi aplicarea legii, a anunţat Casa Albă, potrivit postului NBC News.

743 afișări
Imaginea articolului Rex Tillerson, secretarul american de Stat, s-a întâlnit cu ministrul mexican de Externe pentru a discuta pe tema migraţiei

Rex Tillerson, secretarul american de Stat, s-a întâlnit cu ministrul mexican de Externe pentru a discuta pe tema migraţiei

Întâlnirea între cei doi oficiali a avut loc la doar o săptămână după învestirea lui Tillerson în funcţia de secretar de Stat.

"Au purtat o conversaţie constructivă pe tema colaborării între SUA şi Mexic, inclusiv în ceea ce priveşte aplicarea legii, migraţie şi securitate", a declarat purtătorul de cuvânt în exerciţiu al Departamentului de Stat, Mark Toner.

La rândul său, Videgaray a descris întâlnirea cu omologul său american drept "o discuţie cordială despre coordonarea în privinţa migraţiei şi securităţii", potrivit unei înregistrări postate de Ministerul mexican de Externe.

"Am vorbit despre necesitatea ca imigranţi mexicani să fie trataţi cu respect şi să beneficieze de un proces corect în ceea ce priveşte deportările", a adăugat oficialul mexican.

Cei doi oficiali au convenit să se întâlnească în curând din nou, la Ciudad de Mexico, însă o dată concretă nu a fost încă anunţată.

Planurile preşedintelui american Donald Trump privind construirea unui zid la frontiera cu Mexicul au inflamat tensiunile dintre cele două state, iar şeful de stat mexican Enrique Nieto şi-a anulat vizita programată în Statele Unite din cauza afirmaţiilor făcute de omologul său american.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici