Rex Tillerson: SUA aşteaptă un răspuns din partea Coreei de Nord privind întâlnirea între Donald Trump şi Kim Jong-Un

Statele Unite ale Americii aşteaptă un răspuns din partea Coreei de Nord, afirmă secretarul de Stat american, Rex Tillerson, notând că regimul de la Phenianul nu a mai transmis nimic de când preşedintele Donald Trump a acceptat propunerea unei întrevederi cu liderul nord-coreean, Kim Jong-Un.

853 afișări
Imaginea articolului Rex Tillerson: SUA aşteaptă un răspuns din partea Coreei de Nord privind întâlnirea între Donald Trump şi Kim Jong-Un

Tillerson: SUA aşteaptă un răspuns din partea Coreei de Nord privind întâlnirea Donald Trump-Kim Jong-Un

"Nu am auzit niciun mesaj direct din partea Coreei de Nord, deşi aşteptăm ceva direct din partea lor", a declarat Rex Tillerson luni seară, citat de site-urile Politico.com şi Axios.com.

Oficiali sud-coreeni au anunţat săptămâna trecută că Donald Trump a acceptat invitaţia Coreei de Nord la o întâlnire cu liderul Kim Jong-Un. Ulterior, Casa Albă a explicat că întrevederea va avea loc doar dacă regimul nord-coreean va evita testele balistice şi nu va mai contesta exerciţiile militare americano/sud-coreene.

Rex Tillerson a explicat că discuţiile privind scopul întrevederii sunt încă în "etapa preliminară", precizând că "vor fi necesare condiţii pentru stabilirea locaţiei".

"Ştiu că acestea sunt întrebări la care oamenii aşteaptă cu nerăbdare răspunsuri. Eu aş spune să aibă răbdare, vom vedea ce se întâmplă", a subliniat şeful diplomaţiei americane.

În urmă cu câteva zile, Rex Tillerson a afirmat că Donald Trump a luat "de unul singur" decizia de a se întâlni cu liderul Coreeei de Nord, Kim Jong-Un, în contextul în care hotărârea a generat surprindere în Statele Unite, inclusiv în rândul funcţionarilor de la Casa Albă.

Coreea de Nord, vizată de sancţiuni dure din cauza programelor de înarmare balistică şi nucleară, vrea de mult timp lansarea negocierilor cu liderul celei mai puternice naţiuni din lume, dar Statele Unite au evitat până acum negocierile directe. Decizia luată rapid de Donald Trump a generat surprindere inclusiv printre funcţionarii de la Casa Albă, potrivit agenţiei Associated Press.

Tensiunile între Statele Unite şi Coreea de Nord s-au intensificat în ultimul an, după o serie de teste nucleare şi balistice efectuate de Phenian. Pe fondul tensiunilor, Donald Trump a ameninţat cu distrugerea Coreea de Nord, iar Kim Jong-Un a avertizat că ar putea lansa atacuri nucleare contra SUA.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici