Rex Tillerson: SUA vor lua în curând decizia privind impunerea unor sancţiuni asupra Venezuelei

Statele Unite sunt aproape de a lua decizia privind impunerea unor sancţiuni de restricţionare a importului de petrol din Venezuela, a declarat, miercuri, secretarul de Stat Rex Tillerson, încheindu-şi turul oficial efectual în cinci state din America Latină, relatează site-ul agenţiei Reuters.

170 afișări
Imaginea articolului Rex Tillerson: SUA vor lua în curând decizia privind impunerea unor sancţiuni asupra Venezuelei

Rex Tillerson: SUA vor lua în curând decizia privind impunerea unor sancţiuni asupra Venezuelei

Oficialul american a declarat că Statele Unite, Mexicul şi Canada au avut deja o întrevedere trilaterală, săptămâna trecută, în cadrul căreia au analizat impactul unei astfel de decizii.

Tillerson a mai adăugat că l-a informat pe preşedintele american cu privire la dezvoltarea acestei idei.

"Mi-a spus că ştie că nu am fost de acord cu această idee în trecut, iar eu i-am răspuns că lucrurile s-au schimbat. Drept urmare, îi vor prezenta situaţia şi el va lua o decizie", a declarat Tillerson.

Interzicerea importului de petrol din Venezuela ar reprezenta o intensificare a presiunii financiare asupra Venezuelei, stat membru al Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC). Până acum, sancţiunile impuse de SUA au vizat doar membri ai guvernului.

Pe 31 iulie 2017, Statele Unite au impus sancţiuni juridice şi financiare contra preşedintelui Venezuelei, Nicolas Maduro, catalogat drept "dictator".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici