Rezultate parţiale la alegerile din R. Moldova: Comunistul Dodon - 48,68 la sută, Chirtoacă - 46,10 la sută. Ar putea urma un al doilea tur de scrutin

Diferenţa dintre cei doi principali candidaţi la Primăria Chişinăului a scăzut după numărarea a 96 la sută dintre voturile exprimate la alegerile de duminică, comunistul Igor Dodon obţinând 48,68 la sută din voturi, iar liberalul Dorin Chirtoacă, 46,10 la sută, informează ProTV Chişinău.

737 afișări
Imaginea articolului Rezultate parţiale la alegerile din R. Moldova: Comunistul Dodon - 48,68 la sută, Chirtoacă - 46,10 la sută. Ar putea urma un al doilea tur de scrutin

Rezultate parţiale la alegerile din R. Moldova: Comunistul Dodon - 48,68 la sută, Chirtoacă - 46,10 la sută. Ar putea urma un al doilea tur de scrutin (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Potrivit rezultatelor parţiale anunţate luni seară, cei doi candidaţi ar urma să se confrunte într-un al doilea tur de scrutin.

Comisia Electorală Centrală urmează să anunţe rezultatele finale ale scrutinului marţi dimineaţă, după ce vor fi numărate şi voturile din Sângera.

Rezultatele parţiale infirmă categoric sondajul la ieşirea de la urne dat publicităţii duminică seară, conform cărora liberalul Dorin Chirtoacă, primarul în exerciţiu al Chişinăului, ar fi câştigat alegerile din primul tur de scrutin.

În cursul zilei de luni, Comisia Electorală Chişinău şi Comisia Electorală Centrală au publicat rezultate contradictorii. Autoritatea de circumscripţie a anunţat luni dimineaţă rezultate după numărarea a 99 la sută din voturi, potrivit cărora comunistul Igor Dodon ar fi obţinut victoria în primul tur, infirmate de Comisia Electorală Centrală, care a precizat că, în realitate, rezultatele indicau situaţia după prelucrarea a mai puţin de 50 la sută dintre secţiile de vot.

Rezultatele parţiale publicate ulterior au indicat o reducere constantă a diferenţei dintre cei doi candidaţi.

Alegătorii moldoveni au votat duminică într-un scrutin local, pentru a desemna 898 de primari de localităţi şi 11.740 de consilieri locali.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici