Rezultatele autopsiei manifestantului turc mort nu confirmă ipoteza uciderii cu gloanţe

Primul raport al autopsiei tânărului manifestant ucis luni seara, la Hatay (sudul Turciei), în timpul unei manifestaţii antiguvernamentale, nu a confirmat ipoteza că a fost ucis de gloanţe, aşa cum afirma guvernatorul, a anunţat marţi procurorul.

89 afișări
Imaginea articolului Rezultatele autopsiei manifestantului turc mort nu confirmă ipoteza uciderii cu gloanţe

Rezultatele autopsiei manifestantului turc mort nu confirmă ipoteza uciderii cu gloanţe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Autopsia nu a identificat niciun punct de intrare sau de ieşire a unui glonţ, nici leziuni în ţesuturile cerebrale", a anunţat Ministerul Public.

În schimb, medicii legişti au constatat o fractură a cutiei craniene de 3 centimetri pe 2,5 centimetri, fără a se putea pronunţa imediat asupra cauzei decesului, a adăugat el.

Într-un comunicat, Biroul guvernatorului provinciei Hatay a anunţat că Abdullah Comert, în vârstă de 22 de ani, a decedat la spital după ce a fost grav rănit "de focuri de armă trase de către o persoană neidentificată".

Acesta este cel de-al doilea deces survenit în timpul manifestaţiilor care zguduie Turcia de aproape o săptămână, în semn de protest faţă de Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP, provenit din mişcarea islamistă), aflat la putere.

Până în prezent, nu există informaţii care să confirme că poliţia sau protestatarii au folosit arme de foc, deşi manifestanţi antiguvernamentali au afirmat că tânărul a fost atins la nivelul capului de un glonţ tras de poliţie în timpul unei manifestaţii.

Potrivit lui Hasan Akgol, un parlamentar al principalului partid de opoziţie, citat de postul de televiziune NTV, Abdullah Comert era membru al organizaţiei de tineret a Partidului Republican al Poporului (CHP).

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici