Rezultatele finale ale alegerilor din Marea Britanie: premierul Johnson obţine o victorie confortabilă

Primul ministru Boris Johnson a obţinut o victorie răsunătoare în alegerile din Marea Britanie, care îi va permite să încheie trei ani de paralizie politică şi să scoată Marea Britanie din Uniunea Europeană pe 31 ianuarie, conform rezultatelor finale anunţate vineri, potrivit Reuters.

1193 afișări
Imaginea articolului Rezultatele finale ale alegerilor din Marea Britanie: premierul Johnson obţine o victorie confortabilă

Rezultatele finale ale alegerilor din Marea Britanie: premierul Johnson obţine o victorie imensă

Potrivit rezultatelor finale ale alegerilor publicate vineri, Partidul Conservator condus de premierul Boris Johnson a obţinut 364 de locuri (43,6%) în Camera Comunelor, faţă de Partidul Laburist, de opoziţie, care a obţinut doar 203 locuri (23,25%).

Conservatorii au câştigat o majoritate confortabilă ide 80 de locuri.

Partidul Naţional Scoţian (SNP) se află pe locul trei cu 48 de locuri, în tip ce Partidul Liberal-Democrat a obţinut doar 11 locuri.

Participarea la vot a fost de 67,3% faţă de 68,8% în 2017.

Pentru a obţine majoritatea Partidul Conservator avea nevoie de 326 de locuri.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici