Riposta Israelului după ofensiva Hamas: au murit 9 copii şi 13 adulţi, susţin palestinienii

  • O nouă pagină a conflictului Israel - Palestina este în plină derulare.
  • Poliţia israeliană a intervenit în forţă la un miting de protest, rănind 300 de palestinieni.
  • Ultimele încercări de pace au fost suspendate în 2014, înainte de a se ajunge la un rezultat.
1146 afișări
Imaginea articolului Riposta Israelului după ofensiva Hamas: au murit 9 copii şi 13 adulţi, susţin palestinienii

Riposta Israelului după ofensiva Hamas: au murit 9 copii şi 13 adulţi

Se trage în plin în războiul israeliano-palestinian. Israelul a lansat rachete asupra Fâşiei Gaza, omorând 9 copii şi 13 adulţi, susţin surse palestiniene. Represaliile survin ca urmare a unui atac Hamas.

Gruparea palestiniană a tras 7 rachete asupra Jerusalimului şi câteva zeci asupra sudului Israelului. Hamas, care controlează Fâşia Gaza, a mai avut ca ţintă şi Tel Aviv-ul. Nu a fost raportată nicio victimă.

Benjamin Netanyahu, prim ministrul Israelului, a promis o ripostă puternică din partea ţării sale. Reacţie care nu s-a lăsat mult aşteptată.

BENJAMIN NETANYAHU, prim-ministru Israel:
“Israel va răspunde cu o forţă de temut. Nu tolerăm niciun atac asupra teritoriilor, capitalei, cetăţenilor sau soldaţilor noştri. Indiferent cine ne-a atacat va plăti un preţ mare pentru asta”.

Mişcarea islamistă Hamas, aflată la putere în Fâşia Gaza, a fost acuzată că trecut o ''linie roşie'', după ce a lansat rachete luni seara asupra Israelului, a declarat premierul israelian Benjamin Netanyahu, care a promis un răspuns puternic din partea statului evreu, relatează AFP.

"Organizaţiile teroriste din Gaza au trecut o linie roşie în seara 'Zilei Ierusalimului, lansând rachete până în zona Ierusalimului", a spus premierul Netanyahu.

''Israelul va reacţiona cu forţă (...), oricine atacă va plăti un preţ mare. Vă spun, cetăţeni ai Israelului, conflictul actual ar putea dura ceva timp'', a adăugat el.

Mişcarea Hamas, dar şi alte grupuri armate palestiniene din Gaza au intensificat luni seara tirurile de rachete către sudul Israelului, apropiindu-se de Ierusalim, potrivit armatei israeliene.

Situaţia din Cisiordania şi Ierusalimul de Est a fost tensionată de la începutul Ramadanului, luna sfântă de post şi rugăciune a musulmanilor. Numeroşi palestinieni sunt furioşi întrucât poliţia israeliană a restricţionat accesul în unele zone din Oraşul Vechi.

Există temeri că violenţele s-ar putea intensifica luni, când Israelul celebrează Ziua Ierusalimului, care marchează cucerirea jumătăţii de est a oraşului în timpul Războiului de Şase Zile din 1967.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici