Riscul unor ingerinţe externe în alegerile din octombrie din Canada este ridicat

Posibilitatea implicării unor actori externi în cadrul alegerilor federale din Canada, care vor avea loc în luna octombrie, este foarte mare, a anunţat luni Centrul pentru Securitatea Comunicaţiilor (CSE) din Canada, relatează Reuters.

288 afișări
Imaginea articolului Riscul unor ingerinţe externe în alegerile din octombrie din Canada este ridicat

Riscul unor ingerinţe externe în alegerile din octombrie din Canada este ridicat

CSE nu a anunţat dacă există ameninţări specifice din partea Rusiei şi a menţionat că ingerinţele vor viza cel mai probabil partidele politice, candidaţii şi alegătorii.

Oficialii americani din domeniul Informaţiilor şi Guvernele mai multor state din Uniunea Europeană au acuzat Rusia că a intervenit în alegerile organizate în ultimii ani, lucru negat de Administraţia de la Moscova.

„Este foarte probabil ca alegătorii canadieni să fie vizaţi de ingerinţe cibernetice înaintea şi în timpul alegerilor generale din 2019”, se menţionează în comunicatul emis de CSE.

Ministrul canadian de Externe, Chrystia Freeland, a anunţat săptămâna trecută că este „foarte îngrijorată” de posibile ingerinţe din partea Rusiei şi nu a exclus posibilitatea ca „acţiuni de distrugere a democraţiei” să fie deja în desfăşurare.

CSE a anunţat că este puţin probabil ca ingerinţele externe să ducă la o campanie cibernetică majoră precum s-a întâmplat în Statele Unite în timpul alegerilor prezidenţiale din 2016. În schimb, actorii externi pot viza promovarea unui partid sau a unui candidat pentru a schimba alegerile politice ale votanţilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici