Rishi Sunak afirmă că nu exclude posibilitatea oferirii de avioane militare Ucrainei

Premierul Marii Britanii, Rishi Sunak, a afirmat miercuri seară că nu exclude posibilitatea de a furniza Ucrainei avioane de vânătoare, în cadrul asistenţei pentru respingerea invaziei militare ruse, deşi Guvernul de la Londra nu a luat încă o decizie pe această temă.

835 afișări
Imaginea articolului Rishi Sunak afirmă că nu exclude posibilitatea oferirii de avioane militare Ucrainei

Întrebat dacă Marea Britanie va furniza Ucrainei avioane de vânătoare, Sunak a declarat: "Noi am fost foarte clari de la început în privinţa furnizării de asistenţă militară Ucrainei şi nimic nu este exclus. În privinţa avioanelor de vânătoare, sigur că fac obiectul discuţiilor, de aceea am anunţat astăzi că vom antrena piloţi ai Forţelor Aeriene ucrainene pe platforme la standarde NATO".

Rishi Sunak a făcut aceste declaraţii cu ocazia vizitei efectuate împreună cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, la Baza aeriană britanică Dorset, unde sunt instruiţi militari ucraineni.

Cei doi lideri au semnat o declaraţie de unitate, potrivit BBC News. Guvernul britanic nu a luat încă nicio decizie privind posibilitatea furnizării de avioane militare Ucrainei.

Preşedintele Volodimir Zelenski a mulţumit Marii Britanii pentru sprijinul acordat Ucrainei. "A fost o discuţie foarte fructuoasă. Mulţumesc pentru voinţa de ajutare a ţării noastre", a afirmat Zelenski.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici