Rob Wainwright, directorul Europol, denunţă neglijenţa companiilor în privinţa securităţii cibernetice

Rob Wainwright, directorul Europol, a denunţat neglijenţa marilor companii din întreaga lume, criticându-le pentru că nu au adoptat măsuri de securizare a sistemelor în pofida atacurilor cibernetice.

268 afișări
Imaginea articolului Rob Wainwright, directorul Europol, denunţă neglijenţa companiilor în privinţa securităţii cibernetice

Rob Wainwright, directorul Europol, denunţă neglijenţa companiilor în privinţa securităţii cibernetice

"Multe companii internaţionale nu şi-au securizat încă sistemele informatice", a declarat Rob Wainwright într-un interviu acordat publicaţiei germane Neuen Osnabrücker Zeitung.

Atacul cu virusul informatic WannaCry produs acum şase săptămâni ar fi trebuit să fie un avertisment pentru companii. "Atacul putea fi evitat, căci WannaCry nu a fost un virus foarte sofisticat", a adăugat directorul Europol.

"Atacurile informatice sunt avertismente pentru companiile din întreaga lume, care trebuie să îşi facă temele. Astfel de atacuri se pot repeta, în forme mult mai grave", a subliniat Wainwright, îndemnând toate companiile să ia măsuri pentru securizarea sistemelor informatice.

Numeroase instituţii şi companii din Ucraina, Rusia, Danemarca, Spania, SUA şi Marea Britanie au fost vizate marţi de un nou atac cibernetic masiv.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici