Rocker de 48 de ani, mort după o complicaţie rară suferită după vaccinarea cu AstraZeneca

Un cântăreţ de muzică rock în vârstă de 48 de ani din Cumbria, Marea Britanie, a suferit un „traumatism cerebral fatal” în urma unei complicaţii rare şi agresive provocate de vaccinul împotriva Covid de la AstraZeneca, a concluzionat ancheta, potrivit Mail Online.

1845 afișări
Imaginea articolului Rocker de 48 de ani, mort după o complicaţie rară suferită după vaccinarea cu AstraZeneca

SPiT LiKE THiS, Facebook

În vârstă de 48 de ani, cântăreţul rock Zion a suferit de o durere de cap chinuitoare pe 13 mai anul trecut, la opt zile după ce a primit primul vaccin, la Penrith Auction Mart din Cumbria.

El a murit ulterior la Royal Victoria Infirmary (RVI) din Newcastle-upon-Tyne, pe 19 mai.

În cadrul anchetei desfăşurate în 17 august la Newcastle Coroner's Court s-a aflat cum starea sa s-a deteriorat grav în zilele de după apariţia simptomelor de durere de cap.

Un paramedic care a fost chemat prima dată la casa lui Zion din Alston, Cumbria, pe 15 mai 2021, a depus mărturie la anchetă şi a spus că Zion era „alert şi stătea în picioare” când a ajuns. El a declarat la audiere că l-a sfătuit pe Zion să meargă la spital pentru verificări suplimentare, dar el a spus că nu a vrut să meargă de teamă să nu se infecteze cu noul coronavirus.

Paramedicul a adăugat că nu a primit informaţii oficiale cu privire la vaccinarea AstraZeneca.

În cadrul anchetei a fost audiată şi Vikki Spit, logodnica şi partenera de 21 de ani a lui Zion, care a spus că paramedicul a fost „categoric” când a spus că migrena nu avea nicio legătură cu vaccinul şi că amândoi „au crezut”.

Ea a adăugat: „(Zion - n.r.) era pregătit să meargă la spital dacă sfatul era să facă acest lucru”.

Paramedicul a negat afirmaţia femeii.

Ulterior, a fost efectuată o analiză clinică a modului în care Serviciul de Ambulanţă din Nord-Est a gestionat apelul iniţial şi s-a concluzionat că paramedicul a făcut o „evaluare amănunţită” şi că nu a existat „nicio îngrijorare”.

Două zile mai târziu, la 17 mai, un alt paramedic a sosit la domiciliul lui Zion şi l-a descris ca fiind „confuz”. Zion a avut apoi o criză uşoară de epilepsie şi a fost transportat imediat cu o ambulanţă la spitalul Carlisle.

Ulterior, a fost trimis la RVI şi a fost transportat de urgenţă la spital pentru a fi operat imediat.

Damian Holliman, neurochirurgul care l-a operat pe Zion, a declarat că, la sosirea sa, niciuna dintre pupile nu răspundea la lumină. În acest moment, Zion avea o hemoragie la nivelul creierului şi a fost operat.

Holliman a declarat că era „pe deplin conştient” că cheagul de sânge al lui Zion „a fost rezultatul vaccinării sale recente”.

În cadrul anchetei s-a aflat că Zion avea un „istoric medical” şi că a suferit o „complicaţie rară şi agresivă”.

Când Holliman a fost întrebat dacă el crede că vaccinul AstraZeneca a fost rezultatul direct al complicaţiilor de care a suferit Zion, el a răspuns: „Nu am niciun alt motiv să cred că a fost altceva” şi că tromboza sa a fost „legată cumva de vaccinare”.

Alţi doi consultanţi de la RVI au depus, de asemenea, mărturii în cadrul audierii şi au fost de acord cu opinia lui Holliman, potrivit căreia Zion a suferit complicaţii rare din cauza vaccinului.

Într-o concluzie, medicul legist Karen Dilks, a declarat: „Zion a murit din cauza unor complicaţii foarte rare şi agresive ale vaccinului contra coconavirusului AstraZeneca”. Ea a adăugat că nu există „nicio dovadă că o internare mai devreme în spital ar fi modificat rezultatul trist”.

Luna trecută, şefii britanici din domeniul sănătăţii au recomandat ca tuturor persoanelor sub 40 de ani să li se ofere o alternativă la vaccinul de la AstraZeneca, din cauza temerilor legate de formarea de cheaguri de sânge. Mai mult de 330 de cazuri de o tulburare rară de coagulare au fost depistate în rândul a 24,2 milioane de persoane care au primit vaccinul - adică aproximativ una la fiecare 75.000 de persoane. Cincizeci şi opt de pacienţi au murit. Dar statisticienii au analizat cifrele şi au descoperit că ratele sunt uşor mai mari în rândul adulţilor tineri, iar femeile par să fie şi ele cele mai expuse la risc.

Cercetătorii de la Cambridge au estimat că aproximativ 1,9 din 100.000 de tineri de 20 de ani cărora li s-a administrat injecţia AstraZeneca ar suferi de cheaguri de sânge grave, alături de niveluri anormal de scăzute ale trombocitelor (trombocitopenie) - tulburarea specifică legată de injecţie. Pentru persoanele de treizeci şi ceva de ani, cifra a fost de 1,5.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici