Român arestat în Italia pentru uciderea unui cuplu din Verona

Românul Claudiu Stoleru, în vârstă de 20 de ani, a fost arestat în noaptea de joi spre vineri la Civitavecchia, după ce a recunoscut că este autorul unui asasinat comis miercuri în Lugagnano di Sona, au anunţat anchetatorii italieni, citaţi de ANSA în pagina electronică.

30 afișări
Imaginea articolului Român arestat în Italia pentru uciderea unui cuplu din Verona

Român arestat în Italia pentru uciderea unui cuplu din Verona

Claudiu Stoleru a fost oprit în cadrul unor controale privind imigraţia şi dus la secţia de poliţie din Cittavecchia. În timpul interogatoriului care a avut loc, carabinieii au descopeit "elemente de netăgăduit" care au dus la arestarea imigrantului, potrivit comandantului nucleului operativ al carabinierilor din Verona, Sergio Dalmonte.

Românul a recunoscut uciderea cuplului veronez, Luigi Meche şi Luciana Rambaldo, după ce a fost arestat şi susţine că la originea dublului asasinat a stat o motivaţie sexuală. Claudiu Stoleru, care potrivit primelor informaţii este un tânăr imigrant care îl ajuta ocazional pe Luigi Meche la zugrăvit, susţine că a recurs la acest gest după ce bărbatul îi solicitase favoruri sexuale.

Tânărul de origine română le-a spus anchetatorilor că Luigi Meche îi făcea avansuri continuu. Din cele povestite, miercuri, pensionarul veronez ar fi fost mult mai insistent decât de obicei ceea ce a dus la reacţia violentă a tânărului.

"Ştim dinamica celor petrecute potrivit mărturisirii românului. Acum, cu răbdare, va trebui să stabilim responabilitatea sa în raport cu scenariul descoperit ", a explicat comandantul provincial al carabinierilor din Verona, colonelul Claudio Cogliano, care a exclus definitiv ca motivaţia crimei să fi fost jaful.

Arma crimei, un ciocan, nu a fost încă descoperită.

"Dacă este adevărat ce a mărturist acest tânăr, putem spune că forţele de ordine şi-au făcut datoria foarte rapid. Acum trebuie să aplicăm o pedeapsă exemplară şi, mai ales, sigură. Comunitatea din Lugagnano este şocată de ceea ce s-a petrecut şi mai ales de ferocitatea cu care criminalul şi-a ucis victimele" a mai spus Mazzi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici