Român arestat în SUA pentru fraude online în vânzarea de maşini

Un român în vârstă de 31 de ani, Cătălin Buzea, suspectat că este "un jucător important" în cadrul unei grupări mafiote româneşti ce înşală cumpărători online de maşini în momentul efectuării plăţii, a fost arestat la Boston, relatează postul CBS în pagina electronică.

445 afișări
Imaginea articolului Român arestat în SUA pentru fraude online în vânzarea de maşini

Român arestat în SUA pentru fraude online în vânzarea de maşini (Imagine: Andrei Michailov/Mediafax Foto)

Potrivit Biroului procurorului din ţinutul Suffolk, citat de postul local WBZ, "pârâtul face parte dintr-o organizaţie criminală românească".

Buzea a fost arestat vineri de poliţişti locali şi agenţi federali la Lexington, în momentul în care deschidea conturi bancare folosind un paşaport fals. Potrivit unor surse citate de WBZ, el a înşelat persoane de pe întregul teritoriu american care vreau să cumpere online maşini. Românul a operat, în ultimele şase luni, dintr-o cameră de hotel din Woburn, adaugă postul.

Investigatorii, citaţi de CBS, subliniază că "hoţi bine pregătiţi" ca Buzea acţionează împreună cu "parteneri" din România. Aceştia direcţionează cumpărători online de maşini către sisteme de plată pe Internet false. Cumpărătorii "au fost înşelaţi deoarece persoanele de la care credeau că achiziţionează maşini le-au furnizat link-uri Paypal false", a declarat Michele Grand, de la Biroul procurorului din ţinutul Suffolk.

În urmă cu două luni, WBZ a prezentat cazul lui Ethel Allen din East Bridgewater, care a fost înşelată cu suma de 5.000 de dolari, după ce a încercat să cumpere o maşină pe eBay Motors. Hoţii au înşelat-o trimiţându-i un link Western Union fals pentru a efectua plata. O sursă din cadrul poliţiei a declarat că este aproape sigur că Buzea este cel care a încasat banii lui Allen, într-un supermarket din vestul Bostonului.

În ultimele trei săptămâni, Buzea a deschis multiple conturi bancare şi a transferat în România peste 100.000 de dolari, sumă provenind din fraude online în domeniul vânzării de maşini, a declarat o sursă din cadrul poliţiei. În plus, Buzea se află în Statele Unite în mod legal, cu o viză, însă agenţii federali americani vor acţiona în vederea expulzării acestuia. Un judecător a dispus ca românul să poarte o brăţară dotată cu un sistem de monitorizare prin GPS, în cazul în care va fi eliberat prin plata unei cauţiuni în valoare de 100.000 de dolari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici