Roman Protasevici, gata să facă pace cu regimul Lukaşenko. Preşedintele garantează pentru siguranţa jurnalistului

  • Roman Protasevici este fondatorul canalului de Telegram Nexta, ostil regimului din Belarus.
  • Primele 100 de persoane, care şi-au recunoscut vina, aşteaptă graţierea.
  • Protasevich a fost arestat de către regimul autoritar a lui Alexandr Lukaşenko.
4273 afișări
Imaginea articolului Roman Protasevici, gata să facă pace cu regimul Lukaşenko. Preşedintele garantează pentru siguranţa jurnalistului

Roman Protasevici, gata să facă pace cu regimul Lukaşenko. Preşedintele garantează pentru siguranţa jurnalistului

Roman Protasevici a lansat un nou canal de Telegram, intitulat „SPRAVA”. Prima postare publicată se referă la graţierea celor care au fost arestaţi după protestul anti-Lukaşenko de anul trecut.
 
Protasevici susţine că autorităţile de la Minsk „sunt gata să intre în dialog” cu foştii manifestanţi, doar dacă aceştia îşi recunosc vina. Până acum, 100 de persoane şi-au recunoscut faptele.
 
Lukaşenko: „Doamne fereşte dacă se va întâmpla ceva cu Protasevici”
 
Jurnalistul a recunoscut, într-un interviu dat după arestarea sa, că îndemnurile sale au dus la producerea haosului de la proteste.
 
Deşi Roman Protasevici se află în arest la domiciliu din 25 iunie, Lukaşenko garantează pentru siguranţa lui.
 
„Doamne fereşte dacă se va întâmpla ceva cu Protasevici. În ceea ce-l priveşte pe Şişov (n.r. – disident exilat găsit spânzurat în Ucraina săptămâna trecută), nu este nimic de spus. Crima ar fi pe teritoriul Belarusului. El este aici – dacă Lukaşenko l-ar ucide sau nu pe Protasevici. Sunt responsabil pentru el. Zic sincer: nu mă bucur că s-a dovedit că Protasevici este aici”, spunea Lukaşenko.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici