Româncă stabilită la Barcelona: „Vreau să pot ieşi măcar cu mască”

  • Autorităţile spaniole ameninţă cu reactivarea carantinei la domiciliu, dacă cetăţenii nu respectă normele sanitare în Catalonia
  • La Barcelona şi în alte 13 oraşe din regiune sunt interzise din nou grupurile mai mari de 10 persoane şi a fost blocat accesul pe plaje, din cauza aglomeraţiei
  • Autoritatile din Franţa iau în calcul închiderea graniţei cu Spania, dacă situaţia continuă să se înrăutăţească
3419 afișări
Imaginea articolului Româncă stabilită la Barcelona: „Vreau să pot ieşi măcar cu mască”

Sursă foto: Profimedia

Daniela Ciolompea, o româncă stabilită de 11 ani la Barcelona, crede că va fi greu să fie reactivată carantina obligatorie la domiciliu. Ea speră să nu fie afectată din nou circulaţia persoanelor şi profită acum de libertatea de a face excursii în zonă, chiar dacă masca a devenit obligatorie.
 
Mii de românii stabiliţi la Barcelona şi în alte oraşe din zonă sunt nevoiţi să respecte noi restricţii sanitare, după ce cazurile de Covid-19 au crescut cu 1.226 într-o singură zi.
 
Restaurantele nu mai pot primi clienţi decât până la 50% din capacitate, iar teatrele, sălile de cinema şi de fitness vor fi închise timp de 15 zile.
 
Autorităţile ameninţă cu restricţii mult mai dure, dacă nu este respectată recomandarea actuală de a renunţa la deplasările inutile.
 
Chiar dacă oraşul catalan este plin de turişti, poliţia locală nu a ezitat să blocheze accesul pe plajele din oraş, ca să nu se formeze aglomerări.
 
Spania se confruntă acum cu 158 de focare active de Covid-19, iar guvernul francez ia în calcul închiderea frontierei, dacă situaţia sanitară scapă de sub control.
 
„Că e cu maşină, că e cu avionul! Vreau să pot să ies... cu mască. Nu mă deranjează aspectul acesta. Obligi oamenii pe stradă să poartă măşti, în schimb la terase le dai voie să stea grupuri, grupuri, la distanţă foarte mică şi, evident, fără mască. Dacă bei, mănânci, fumezi şi aşa mai departe, nu poţi să stai cu masca”, spune Daniela Ciolompea. 
 
„Turistul nu-ţi vine să stea în carantină. Turiştilor de aici, ce le faci? Îi dai afară din ţară? Şi nu poţi să le impui localnicilor să stea în casă, în timp ce laşi turiştii să se plimbe nestingheriţi. Va fi un pic cam dificil acum să se reîntoarcă la o carantinare de genul: Stai în casă. Nu mai ieşi!”, a mai declarat aceasta. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici