România oferă Republicii Moldova 200 de tone de ajutoare pentru persoanele afectate de inundaţii

România va oferi Republicii Moldova 200 de tone de ajutoare umanitare destinate persoanelor afectate de inundaţii, anunţă Parlamentul de la Chişinău, în urma unei convorbiri telefonice între preşedinţii Traian Băsescu şi Mihai Ghimpu.

63 afișări
Imaginea articolului România oferă Republicii Moldova 200 de tone de ajutoare pentru persoanele afectate de inundaţii

România oferă Republicii Moldova 200 de tone de ajutoare pentru persoanele afectate de inundaţii (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

În cursul discuţiei telefonice, Traian Băsescu i-a comunicat preşedintelui interimar al Republicii Moldova că ajutorul oferit - 110 tone de grâu, 60 tone de făină şi 30 de tone ulei de floarea-soarelui - va fi trimis pe 2 septembrie.

Mihai Ghimpu i-a mulţumit preşedintelui României şi poporului român pentru ajutorul acordat şi a dat asigurări că toate produsele vor ajunge la sinistraţi în cel mai scurt timp.

Acesta este al doilea ajutor umanitar de proporţii acordat de România Republicii Moldova după inundaţiile din această vară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici