România se numără printre ţările care vor prelua imigranţi de pe nava Ocean Viking

Aproximativ 356 de imigranţi care se află la bordul navei de caritate Ocean Viking vor fi debarcaţi în Malta şi apoi relocaţi în mai multe ţări europene, inclusiv România, a informat vineri Guvernul maltez, informează site-ul agenţiei Dpa.

922 afișări
Imaginea articolului România se numără printre ţările care vor prelua imigranţi de pe nava Ocean Viking

România se numără printre ţările care vor prelua imigranţi de pe nava Ocean Viking

Ocean Viking, operată de organizaţiile SOS Méditerranée şi Doctori fără Frontiere, este blocată de mai multe zile pe mare după ce i s-a refuzat accesul în port.

"Malta a acceptat să fie o parte a soluţiei acordate navei Ocean Viking", se arată într-un comunicat al Guvernului maltez.

Imigranţii vor ajunge în Malta, de unde vor fi transportaţi în Franţa, Germania, Irlanda, Luxemburg, Portugalia şi România.

"Niciun imigrant nu va rămâne în Malta", a adăugat premierul Joseph Muscat.

Germania va "participa în mod semnificativ împreună cu Franţa", a informat un purtător de cuvânt al Ministrului de Interne, referindu-se la acceptarea imigranţilor atât de pe nava Ocean Viking, cât şi de pe Open Arms.

Ministerul a informat că Germania a fost de acord să accepte 328 de imigranţi salvaţi de pe Marea Mediterană încă din iulie 2018, dintre care 212 au fost salvaţi anul acesta.

Înţelegerea prin care Malta a fost de acord să permită ancorarea navei Ocean Viking într-unul din porturile sale a urmat "unor discuţii cu Comisia Europeană şi mai multe state membre, în special Franţa şi Germania", a mai informat Guvernul maltez.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici