Românii care merg în Marea Britanie nu mai trebuie să stea în carantină. România inclusă pe lista verde a ţărilor cu risc epidemiologic

  • Românii care merg în UK vor fi nevoiţi să prezinte rezultatul unui test PCR negativ, făcut înainte de intrarea în ţară.
  • Românii trebuie să se re-testeze la două zile după ce au ajuns în Regatul Unit.
  • Cetăţenii români care sosesc în Marea Britanie nu vor mai sta în caratină, indiferent dacă s-au vaccinat sau nu.
4113 afișări
Imaginea articolului Românii care merg în Marea Britanie nu mai trebuie să stea în carantină. România inclusă pe lista verde a ţărilor cu risc epidemiologic

Românii care merg în Marea Britanie nu mai trebuie să stea în carantină. România, inclusă pe lista verde a ţărilor cu risc epidemiologic

România, Austria, Germania, Letonia, Norvegia, Slovacia şi Slovenia au fost incluse de Marea Britanie pe lista verde a statelor cu risc scăzut pentru sănătatea publică, a anunţat guvernul de la Londra. Noua listă va intra în vigoare duminică, 8 august, de la ora 04.00.
 
Conform noilor reguli, cetăţenii români care sosesc în Marea Britanie nu vor mai sta în caratină, indiferent dacă s-au vaccinat sau nu. Totuşi, la intrarea în ţară ei trebuie să prezinte rezultatele unui test PCR negativ, dar şi să se re-testeze la două zile după ce au ajuns în Regatul Unit.
 
Pe de altă parte, guvernul britanic va adăuga pe lista roşie Georgia, La Reunion, Mayotte şi Mexic, iar India, Bahrain, Qatar şi Emiratele Arabe Unite vor fi scoase de pe lista roşie şi trecute pe cea galbenă, întrucât situaţia din aceste state s-a îmbunătăţit.
 
Guvernul Regatului Unit a stabilit că ţările care intră pe noile liste roşii, galbene şi verzi sunt valabile doar pentru Anglia. Celelalte naţiuni sunt responsabile de propriile lor liste. Scoţia şi Irlanda de Nord au confirmat că vor adopta aceleaşi schimbări ca şi Anglia.
 
Guvernul din Ţara Galilor a criticat modul „ad-hoc” în care guvernul britanic a stabilit noile condiţii de călătorie. Acesta a anunţat că se va gândi dacă va adopta cele mai recente modificări.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici