Românii din Israel trăiesc în teroare. O româncă a ajuns la spital după ce maşina i-a fost incendiată

  • O româncă din Lod a ajuns la spital după ce maşina i-a fost incendiată.
  • De cinci zile, evreii şi arabii se bat în oraşele din Israel.
  • În Israel, trăiesc peste o sută de mii de români.
1493 afișări
Imaginea articolului Românii din Israel trăiesc în teroare. O româncă a ajuns la spital după ce maşina i-a fost incendiată

Românii din Israel trăiesc în teroare. O româncă a ajuns la spital după ce maşina i-a fost incendiată

De patru nopţi, sirenele sună încontinuu în Israel, iar oamenii sunt nevoiţi să fugă în buncăre în sunet de explozii.

Printre cei care trăiesc în teroare sunt şi peste o sută de mii de români. Cei mai mulţi sunt însă oameni în vârstă, care se pun cu greu la adăpost.

„Au trebuit să se lupte cu frica, cu groaza, cu teama, cu starea aceea de tensiune inexplicabilă pentru cel care nu a trecut prin ea. Când auzi şuierând rachetele şi când sunt lovite de rachetele israeliene, bubuiturile acelea îţi zguduie casa şi vă daţi seama ce înseamnă pentru un om în vârstă”, a spus Mario Nando Varga, jurnalist în Tel Aviv.

Mariana Ilie locuieşte în oraşul Lod de 19 ani. Săptămâna aceasta, i-a fost frică pentru prima dată pentru viaţa ei.

„Au dat foc la o maşină de gunoi şi au început să se bată, să împuşte poliţia, să facă scandal. Pe la 11 jumate, am văut şi maşina mea în flăcări. Am coborât jos, la buncăr, de câteva ori, şi nu am mai putut, am sunat la salvare”, a spus Mariana Ilie, locuitoare Lod.

Până acum, oraşul Lod era considerat un model de coabitare între evrei şi arabi. Situaţia a explodat însă în ultimele zile, iar străzile au devenit câmp de luptă. Doar în ultimele 24 de ore au fost arestaţi 163 de oameni.

„Arabii care erau pe străzi erau îmbrăcaţi la fel. Tunici de acelaşi fel, creea senzaţia unei grupări, una care exista şi de care nu se ştie. Nu erau îmbrăcaţi cum şi-a pus fiecare cămaşa, tricoul sau nu ştiu ce”, a declarat Mario Nando Varga, jurnalist în Tel Aviv.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici