Video Românii şi moldovenii din SUA pun mâna pe arme împotriva vandalilor

  • Românii şi moldovenii din SUA îşi cumpără arme de foc
  • Vloggerul Alex Gurdilă a văzut procesul de înarmare împotriva jefuitorilor
  • Peste 10.000 de oameni au fost arestaţi în SUA
12442 afișări

Ca reacţie la violenţele şi jafurile din Statele Unite, americanii nu au pus mâna pe telefon să sune la poliţie. Au pus însă mâna pe armele de foc, ca să îşi apere bunurile, aşa cum sunt învăţaţi din bătrâni.

Alex Gurdilă este un român ce trăieşte lângă Chicago şi a văzut pregătirile. Românii şi moldovenii au intrat la joc. Unii sunt voluntari la poliţie, alţii îşi cumpără arme.

De peste 7 zile, grupuri de vandali sparg geamuri şi jefuiesc în voie în timpul protestelor. Peste 10.000 de oameni au fost arestaţi. 

„Din discuţii cu alţi imigranţi, am aflat că unii vor să meargă voluntari la poliţia locală pentru a-i ajuta să lupte cu protestatarii. Alţii au zis că vor aplica pentru permis de port-armă şi sunt deja în căutare de pistol taser”, a spus Alex Gurdilă.

Pe grupurile de Facebook şi aplicaţii pentru vecini au apărut mesaje care indicau ce străzi urmează a fi atacate.

„Oamenii au stat noaptea să îşi păzească locul de trai sau afacerile cu arme. Cumnatul meu şi-a pregătit tot echipamentul folosit pentru vânat ca să reziste unui atac din partea vandalilor care nu a mai venit”, a mai declarat vloggerul. 

Toate acele mesaje s-au dovedit a fi doar atât: mesaje pe internet pentru a crea panică.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici