Rouhani afirmă că decizia SUA de a reimpune sancţiuni Iranului este o formă de "război psihologic"

Preşedintele iranian Hassan Rouhani a denunţat decizia Statelor Unite de a reintroduce sancţiunile împotriva Teheranului, afirmând că aceste măsuri reprezintă o formă de "război psihologic" şi au drept scop să "cauzeze discordie în rândul iranienilor", informează site-ul postului BBC News.

358 afișări
Imaginea articolului Rouhani afirmă că decizia SUA de a reimpune sancţiuni Iranului este o formă de "război psihologic"

Rouhani afirmă că decizia SUA de a reimpune sancţiuni Iranului este o formă de "război psihologic"

Preşedintele SUA, Donald Trump, a semnat luni după-amiază ordonanţa executivă prin care sunt reintroduse sancţiunile împotriva Iranului, liderul de la Casa Albă denunţând din nou Acordul nuclear "oribil" semnat de marile puteri cu Teheranul. Trump s-a declarat deschis negocierii unui "acord mai cuprinzător care să facă referire la întreaga paletă de activităţi maligne ale regimului (de la Teheran), inclusiv programul balistic şi sprijinul pentru terorism".

Liderul de la Teheran a respins însă oferta lui Trump, afirmând că "negocierile cu sancţiuni nu au sens".

"Suntem mereu în favoarea diplomaţiei şi discuţiilor (...) însă discuţiile necesită onestitate", a mai afirmat Rouhani.

"Vor să lanseze un război psihologic împotriva naţiunii iraniene", a completat liderul de la Teheran.

Iranul şi marile puteri din grupul P5+1 (SUA, Marea Britanie, Franţa, Rusia, China şi Germania) au semnat în 2015 un acord privind programul nuclear iranian.

Uniunea Europeană a transmis luni că regretă profund decizia Statelor Unite de a reintroduce sancţiuni împotriva Iranului, adăugând că împreună cu ceilalţi semnatari va depune eforturi pentru a menţine deschise canalele financiare cu Iranul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici