Rudolph Giuliani ar fi cerut acordarea vizei americane pentru un fost oficial ucrainean

Diplomatul american George Kent le-ar fi declarat săptămâna aceasta congressmenilor, în cadrul unei audieri, că avocatul personal al lui Donald Trump, Rudolph Giuliani, ar fi solicitat Departamentului de Stat acordarea vizei pentru un fost oficial ucrainean, informează CNN.

345 afișări
Imaginea articolului Rudolph Giuliani ar fi cerut acordarea vizei americane pentru un fost oficial ucrainean

Rudolph Giuliani ar fi cerut acordarea vizei americane pentru un fost oficial ucrainean

Potrivit lui Kent, Giuliani ar fi făcut presiuni asupra Departamentului de Stat şi Casei Albe pentru ca fostul procuror general al Ucrainei, Viktor Şokin, să primească viză pentru a vizita Statele Unite. CNN notează că Şokin a fost demis din funcţie în 2016 în Ucraina în urma presiunilor puse de către mai mulţi oficiali occidentali, printre care şi fostul vicepreşedinte american, Joe Biden.

Kent, secretarul adjunct de Stat pentru Afaceri Europene şi Eurasiatice, a declarat că Giuliani a solicitat în luna ianuarie emiterea vizei pe numele lui Şokin. Giuliani a declarat recent pentru CNN că şi-ar fi dorit să discute cu Şokin personal, întrucât acesta din urmă ar fi deţinut informaţii compromiţătoare despre mai mulţi oficiali democraţi.

Kent le-a explicat membrilor Congresului că Departamentul de Stat s-a opus solicitărilor sale şi nu i-a acordat viza fostului oficial ucrainean. Potrivit lui Kent, Giuliani ar fi apelat la oficiali din cadrul Casei Albe pentru ca aceştia să convingă Departamentul de Stat să revină asupra deciziei.

Cu toate acestea, viza nu i-a fost acordată lui Şokin, iar Giuliani a discutat cu acesta prin intermediul Skype.

Declaraţiile lui Kent vin în contextul în care Camera Reprezentanţilor din SUA a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii preşedintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor i-a trimis citaţii secretarului de Stat Mike Pompeo prin care îi solicită să ofere toate documentele referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici