Rudolph Giuliani, avocatul personal al preşedintelui SUA, anchetat în legătură cu activităţile sale din Turcia şi Ucraina

Rudolph Giuliani, avocatul personal al preşedintelui american Donald Trump, este anchetat de procurori în legătură cu activităţile sale în Turcia şi Ucraina, relatează publicaţia The Guardian, care citează The New York Times.

567 afișări
Imaginea articolului Rudolph Giuliani, avocatul personal al preşedintelui SUA, anchetat în legătură cu activităţile sale din Turcia şi Ucraina

Rudolph Giuliani, avocatul personal al preşedintelui SUA, anchetat în legătură cu activităţile sale din Turcia şi Ucraina

O primă anchetă se referă la cazul brokerului turco-iranian Reza Zarrab, reprezentat în instanţele americane de Giuliani. Zarrab a fost inculpat pentru eludarea sancţiunilor americane împotriva Iranului.

Avocatul a încercat să obţină eliberarea lui Zarrab prin intermediul unui schimb de deţinuţi cu Turcia.

În cursul unei întrevederi în Biroul Oval, în anul 2017, Giuliani şi-a prezentat propunerea, însă Rex Tillerson, care în acel moment era secretar de Stat, a obiectat, afirmând că ar fi "foarte nepotrivit" să se intervină într-o anchetă penală.

Giuliani, care nu era încă avocatul preşedintelui, nu a acceptat obiecţia lui Tillerson şi a continuat să militeze pe lângă Trump pentru eliberarea lui Zarrab.

Schimbul de deţinuţi însă nu a mai avut loc, în pofida pledoariilor lui Giuliani.

Separat, Giuliani este vizat de o anchetă a procurorilor federali din Manhattan care suspectează că avocatul a încălcat legislaţia privind lobby-ul în cursul activităţilor sale în Ucraina.

Potrivit jurnaliştilor de la The New York Times, ancheta ar avea legătură cu cei doi asociaţi ai lui Giuliani care au fost arestaţi şi inculpaţi pentru donaţii ilegale făcute pentru campania electorală a actualului lider de la Casa Albă.

Lev Parnas şi Igor Fruman, care au donat 325.000 de dolari, unui comitet politic care susţine campania electorală a lui Donald Trump, sunt acuzaţi de conspiraţie, declaraţii false la Comisia Electorală Federală şi falsificare de documente.

Cei doi sunt implicaţi în eforturile lui Rudy Giuliani de a obţine cooperarea unor oficiali din Ucraina în investigarea afacerilor fostului vicepreşedinte Joseph Biden şi a fiului acestuia, Hunter Biden.

 

Taguri:
sua,
politică,
justiţie

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici