Ruinele de la Machu Picchu se redeschid pentru turişti

  • Machu Picchu îşi redeschide porţile pentru turişti pe 1 noiembrie
  • Parcul arheologic va funcţiona la 30% din capacitate
  • Te costă 250 de dolari un pachet turistic ca să vizitezi satul incaş
2552 afișări
Imaginea articolului Ruinele de la Machu Picchu se redeschid pentru turişti

Ruinele de la Machu Picchu se redeschid pentru turişti

 

Peru invită pasionaţii de călătorii să vizitezi din nou ruinele din Machu Picchu, la şapte luni după ce şi-au închis porţile din cauza pandemiei.

Vizitatorilor li se va lua temperatura şi vor fi nevoiţi să păstreze distanţarea socială. Asta n-ar fi foarte greu, la cât de mare este satul incaş. Grupurile nu pot fi mai mari de opt persoane, aşa că ai grijă cu cine îţi plănuieşti vacanţa.

Jose Bastante, directorul parcului arheologic, îţi spune că porţile se redeschid chiar la sfârşitul acestei săptămâni.

„De pe 1 noiembrie, citadela din Machu Picchu îşi va redeschide porţile, cu un număr mic de vizitatori din cauza măsurilor de protecţie. Suntem la 30% din capacitatea totală, asta însemnând că vom putea primi 675 de vizitatori pe zi, adică 75 pe oră”, spune Jose Bastante.

Costă cam 250 de dolari un pachet turistic ca să vizitezi Machu Picchu, de trei ori mai puţin ca înainte de pandemie.

În 2018, peste 1 milion şi jumătate de turişti au vizitat cele mai populare ruine din Peru.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici