Rusia: 71 de persoane s-au înecat în 24 de ore, majoritatea în stare de ebrietate

Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat, marţi, un bilanţ-record de 71 de persoane înecate în ultimele 24 de ore în Rusia, numeroase victime intrând în apă în stare de ebrietate.

24 afișări
Imaginea articolului Rusia: 71 de persoane s-au înecat în 24 de ore, majoritatea în stare de ebrietate

Rusia: 71 de persoane s-au înecat în 24 de ore, majoritatea în stare de ebrietate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ministerul a înregistrat 85 de accidente în lacuri din întreaga ţară, 71 de persoane murind înecate în ultimele 24 de ore. Este vorba de un număr-record de înecuri înregistrate într-un interval atât de scurt, anul acesta", se arată într-un comunicat oficial.

Scăldatul în stare de ebrietate reprezintă principala cauză de înec, precizează instituţia.

Anul acesta, aproape 2.500 de persoane s-au înecat în Rusia, 1.244 doar în luna iunie. În zona oraşului Moscova s-au înregistrat 119 înecuri.

Anul trecut, s-au înecat 2.733 de persoane, 1.903 fiind în stare de ebrietate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici