Rusia a anunţat pregătirea unor măsuri de retorsiune în urma sancţiunilor impuse de Statele Unite

Maria Zakharova, ministrul rus de Externe, a declarat joi că autorităţile din Rusia au început să lucreze la măsuri de retorsiune împotriva Statelor Unite, care au impus noi sancţiuni Moscovei în urma atacului cu agent neurotoxic din Marea Britanie, relatează Reuters.

459 afișări
Imaginea articolului Rusia a anunţat pregătirea unor măsuri de retorsiune în urma sancţiunilor impuse de Statele Unite

Rusia a anunţat pregătirea unor măsuri de retorsiune în urma sancţiunilor impuse de Statele Unite

Ministrul rus de Externe a declarat că nu există nicio dovadă că Rusia ar fi vinovată de atacul neurotoxic din Marea Britanie şi că acesta este doar un pretext pentru Statele Unite pentru a impune noi sancţiuni.

Administraţia Donald Trump a stabilit miercuri că Rusia este responsabilă de atacul neurotoxic comis în martie în Marea Britanie vizându-l pe fostul agent secret rus Serghei Skripal şi a anunţat că va impune sancţiuni.

"Statele Unite au stabilit, în virtutea Legii din 1991 privind controlul armelor chimice şi biologice şi eliminării mijloacelor de război, că Guvernul Federaţiei Ruse a utilizat arme chimice sau biologice prin încălcarea legislaţiei internaţionale sau a folosit arme chimice sau biologice letale împotriva propriilor cetăţeni", a declarat miercuri seară Heather Nauert, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat.

Sancţiunile împotriva Rusiei vor intra în vigoare pe 22 august.

Administraţia Vladimir Putin a negat orice implicare în acest atac şi a cerut dovezi concrete, propunând să participe la investigaţie. Moscova a acuzat Guvernul Theresa May de lipsă de transparenţă privind starea celor doi cetăţeni ruşi.

Ambasada Rusiei la Washington a catalogat drept "draconice" noile sancţiuni impuse de SUA, adăugând că aceste restricţii se bazează pe "acuzaţii fanteziste".

De asemenea, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că sancţiunile sunt "în mod categoric inacceptabile" şi "contrare dreptului internaţional", dar Moscova însă speră la dezvoltarea unor relaţii constructive cu Washingtonul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici