Rusia a avertizat Occidentul că poziţia sa privind Siria nu se va schimba

Rusia a avertizat marţi Occidentul să nu se aştepte la o schimbare de politică faţă de aliatul său sirian, după alegerea lui Vladimir Putin la preşedinţie, în urma apelurilor în acest sens ale Statelor Unite şi Uniunii Europene.

394 afișări
Imaginea articolului Rusia a avertizat Occidentul că poziţia sa privind Siria nu se va schimba

Rusia a avertizat Occidentul că poziţia sa privind Siria nu se va schimba (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Dorim să facem apel la partenerii noştri americani şi europeni să nu ia dorinţele lor ca pe realităţi. Poziţia rusă privind reglementarea conflictului din Siria nu a depins niciodată de evenimente conjuncturale şi nu se formează în funcţie de ciclurile electorale, contrar anumitor colegi occidentali de-ai noştri", a informat Ministerul rus al Afacerilor Externe într-un comunicat.

"Nu trebuie să ne măsoare după criteriile lor", a adăugat ministerul într-un comunicat, reafirmându-şi opoziţia faţă de orice ingerinţă în conflictul sirian.

"Reglementarea conflictului nu se poate face decât în cadrul unui dialog între toate părţile, prin care sirienii - şi numai ei - vor lua deciziile privind viitorul statului lor", a subliniat ministerul rus.

Occidentalii au luat notă de victoria lui Vladimir Putin la alegerile prezidenţiale de duminică, dar i-au cerut să modifice poziţia Rusiei privind situaţia din Siria.

"Acum că alegerile s-au terminat, este important să continuăm să încercăm să convingem Rusia să îşi joace rolul în Consiliul de Securitate" al ONU, a declarat marţi Înaltul Reprezentant al UE pentru Politică Externă, Catherine Ashton.

La rândul lor, Statele Unite şi-au exprimat speranţa că Moscova va adopta acum "o nouă viziune asupra tragediei din Siria", care s-a soldat cu peste 7.600 de morţi în termen de un an, potrivit ONU.

Rusia, membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU, a blocat deja două rezoluţii ale occidentalilor care condamnau represiunea condusă de regimul lui Bashar al-Assad, aliatul Moscovei încă din perioada sovietică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici