Rusia a declarat stare de urgenţă în Norilsk după "catastrofă ecologică" din răul Ambarnaya/ 20.000 de tone de petrol s-au scurs în apă

  • Aproape 20.000 de tone de combustibil s-au scurs într-un râu artic.
  • Autorităţile locale au declarat starea de urgenţă
  • Experţii ruşi spun că scurgerea s-a produs după o avarie cauzată de o prăbuşire a solului îngheţat din cauza căldurii neobişnuite.
28873 afișări
Imaginea articolului Rusia a declarat stare de urgenţă în Norilsk după "catastrofă ecologică" din răul Ambarnaya/ 20.000 de tone de petrol s-au scurs în apă

Imaginile care au circulat online arată o situaţie îngrozitoare în aprioprierea oraşului Norilsk în zona artică a Rusiei. Într-un video s-a arata că râul contaminat poate susţine focul.

Autorităţile au declarat stare de urgenţă în regiune.

Vremea din zonă a fost neobişnuit de caldă pentru acestă perioadă, iar gheaţa care era considerată permanentă a început să se topească.

Rusia a adus o echipă de specialişti în catastrofe ecologice. Un al doilea râu prezintă şi el semne de contaminare.

Dacă încălzirea globală se dovedeşte ca fiind cauza incidentului ar putea duce la o serie de anchete cu privire la alte zone de extracţie a petrolului şi gazului care se bazează pe gheaţa permanentă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici