Rusia a interzis importul unor noi produse lactate din Ucraina

Autorităţile ruse au interzis vineri importul unor noi produse lactate din Ucraina, din motive sanitare, în plină criză între cele două ţări.

256 afișări
Imaginea articolului Rusia a interzis importul unor noi produse lactate din Ucraina

Rusia a interzis importul unor noi produse lactate din Ucraina (Imagine: Shutterstock)

Agenţia pentru protecţia consumatorilor Rospotrebnadzor a afirmat, într-un comunicat, că a constatat contaminări microbiene şi încălcări ale normelor, după inspectarea brânzei produse de către Milkiland, o firmă cu sediul la Kiev.

Importul în Rusia a producţiei de la şapte fabrici aparţinând acestei întreprinderi sunt interzise începând de vineri.

Rusia este acuzată că impune sancţiuni vecinilor săi cu care întreţine relaţii tensionate, aplicând restricţii comerciale, între altele, vinurilor din Georgia şi produselor lactate din ţările baltice.

Moscova a interzis deja, în aprilie, importul anumitor produse lactate ucrainene.

La începutul săptămânii, Rusia a limitat drastic importul de carne din România, dar şi din Republica Moldova. Această acţiune a fost denunţată de către UE ca represalii după semnarea unui acord de asociere între Republica Moldova, o fostă republică sovietică, şi Bruxelles.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici