Rusia a lansat noi exerciţii militare, provocând îngrijorarea Ucrainei

Rusia a lansat noi exerciţii militare cu rachete sol-aer S-300 în sudul ţării, ceea ce a determinat Ucraina să ceară joi explicaţii în legătură cu aceste operaţiuni, în condiţiile în care, potrivit Kievului, unele dintre acestea sunt prevăzute în apropierea frontierei ucrainene.

671 afișări
Imaginea articolului Rusia a lansat noi exerciţii militare, provocând îngrijorarea Ucrainei

Rusia a lansat noi exerciţii militare, provocând îngrijorarea Ucrainei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Exerciţiile militare cu rachete sol-aer S-300, bombardiere Su-24 şi interceptoare MiG-31 se desfăşoară deja în regiunea Astrahan, din sud, până vineri, a declarat un purtător de cuvânt al armatei ruse.

El a adăugat că manevrele au fost planificate de mai mult timp şi nu au legătură cu escaladarea tensiunilor cu Occidentul pe fondul crizei din Ucraina.

La rândul său, Ministerul rus al Apărării a anunţat că operaţiunile vizează pregătirea armatei ruse în vederea "respingerii unui atac masiv cu rachete".

Forţele aerospaţiale ruse vor desfăşura, de asemenea, în august exerciţii separate cu rachete sol-aer S-300 şi versiunea mai avansată, S-400, precum şi cu sistemele antieriene Panţir-S1, potrivit unui purtător de cuvânt.

Autorităţile ucrainene au cerut joi explicaţii în legătură cu desfăşurarea "acestor operaţiuni militare în apropiere de frontiera cu Ucraina", care, potrivit Kievului, au loc începând de marţi.

Ministerul ucrainean de Externe şi-a exprimat profunda îngrijorare în legătură cu exerciţiile "de mare amploare" desfăşurate în regiunile de frontieră Rostov-pe-Don şi Stavropol.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici