Rusia a reţinut un presupus spion lituanian

Un tribunal din Rusia a acuzat un cetăţean lituanian de spionaj şi a ordonat plasarea lui în arest pentru două luni, relatează RFE/RL, în pagina electronică.

223 afișări
Imaginea articolului Rusia a reţinut un presupus spion lituanian

Rusia a reţinut un presupus spion lituanian (Imagine: Shutterstock)

Serviciul federal de securitate al Rusiei (FSB) a declarat că suspectul, identificat ca Arstidas Tamosaitis, a fost deţinut la Moscova marţi în timp ce "primea documente secrete de la un cetăţean rus". FSB a precizat că Tamosaitis a recunoscut că este ofiţer de informaţii pentru Ministerul lituanian al Apărării.

Această situaţie are loc la două săptămâni după ce Lituania a anunţat că a deţinut un cetăţean rus suspectat de spionaj. Biroul procurorului a declarat că suspectul este un agent rus al FSB. Suspectul în vârstă de 38 de ani, N.F., a fost plasat în detenţie preventivă pe termen de trei luni.

Acesta a fost al patrulea caz penal făcut public de Lituania, care este membră UE şi NATO, în mai puţin de un an care implică spioni din Rusia şi Belarus.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici