Rusia a testat armament cibernetic, vizând telefoanele mobile ale unor militari NATO / Reacţia SUA

Rusia a testat armament cibernetic, încercând să acceseze telefoanele unor militari NATO şi perturbând reţelele de telefonie mobilă din Letonia şi Suedia, afirmă surse citate de publicaţiile The Wall Street Journal şi Le Figaro.

21937 afișări
Imaginea articolului Rusia a testat armament cibernetic, vizând telefoanele mobile ale unor militari NATO / Reacţia SUA

Rusia a testat armament cibernetic, vizând telefoanele mobile ale unor militari NATO - surse

Perturbările care au afectat în septembrie reţelele de telefonie mobilă din Letonia probabil au fost provocate de Rusia, care a testat armament cibernetic înaintea manevrelor militare din Belarus, afirmă oficiali regionali şi din cadrul NATO. Moscova este suspectată că a întrerupt timp de şapte ore reţeaua de telefonie mobilă din vestul Letoniei, pe 30 august.

Conform surselor citate, centrul de coordonare a atacului cibernetic care ar fi vizat şi Suedia a fost în enclava Kaliningrad.

În plus, serviciile secrete ruse sunt suspectate că au lansat o campanie cibernetică prin care accesează telefoanele "smartphone" ale militarilor NATO, cu scopul obţinerii informaţiilor operaţionale şi intimidării.

Ambasadorul Statelor Unite la NATO, Kay Bailey Hutchison, a exprimat îngrijorare în legătură cu presupusele atacuri cibernetice lansate de Rusia, relatează site-ul Politico.eu.

"Cred că aceasta este o sursă de îngrijorare. Informaţiile abia au fost dezvăluite, cred că vor fi un subiect de discuţii; eu şi aliaţii vom analiza imediat situaţia pentru a încerca să aflăm ce s-a întâmplat", a declarat Kay Bailey Hutchison.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici