Rusia a testat cu succes o rachetă intercontinentală

Armata rusă a testat cu succes vineri o rachetă intercontinentală Bulava, lansată de pe submarinul nuclear Aleksandr Nevski, anunţă Ministerul rus al Apărării, citat de AFP.

1196 afișări
Imaginea articolului Rusia a testat cu succes o rachetă intercontinentală

Rusia a testat cu succes o rachetă intercontinentală (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Submarinul Aleksandre Nevski, aflat în Marea Barents, a efectuat cu succes lansarea unei rachete balistice intercontinentale de tip Bulava", precizează Ministerul rus al Apărării.

"Proiectilele au atins cu succes poligonul Kura din Kamceatka, în Extremul Orient rus", adaugă instituţia.

Rachetele de tip Bulava (SS-NX-30, conform terminologiei NATO) au o rază de acţiune de 8.000 de kilometri şi pot transporta ogive nucleare.
 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici