Rusia acuză NATO că provoacă tensiuni din cauza susţinerii militare a Ucrainei

Ministerul rus de Externe a acuzat vineri NATO că provoacă tensiuni din cauza Ucrainei şi că suportul militar acordat ţării creează diviziuni în interiorul său, relatează presa rusă, citată de Reuters.

493 afișări
Imaginea articolului Rusia acuză NATO că provoacă tensiuni din cauza susţinerii militare a Ucrainei

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a efecutat joi o vizită oficială în Ucraina, unde a discutat cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelesnki.

Liderul de la Kiev i-a transmis lui Stoltenberg că este pregătiti să grăbească pregătirile Ucrainei de a devenit membră NATO.

Kievul şi NATO au transmis de asemenea angajamentul colectiv pentru protejarea drepturilor minorităţilor naţionale din Ucraina, după ce Ungaria a ameninţat autorităţile ucrainene cu blocarea statutului de membru în cadrul orgaizaţiei militare dacă acestea nu vor fi asigurate.

Jens Stoltenberg a evidenţiat şi susţinerea pe care Alianţa Nord-Atlantică o acordă reformelor ambiţioase ale Ucrainei, inclusiv în domeniul apărării şi securităţi şi a îndemnat Rusia să retragă în totalitate trupele de pe teritoriul Ucrainei.

Taguri:
rusia,
nato,
ucraina

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici