Rusia acuză NATO că vrea să destabilizeze Europa de Nord

Moscova a acuzat luni NATO că vrea să destabilizeze Europa de Nord printr-o activitate militară mai intensă în ţările baltice, adăugând că o aderare a Ucrainei la Alianţa Nord-Atlantică ar "submina securitatea în întreaga Europă".

1208 afișări
Imaginea articolului Rusia acuză NATO că vrea să destabilizeze Europa de Nord

Rusia acuză NATO că vrea să destabilizeze Europa de Nord (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

NATO "încearcă să destabilizeze regiunea cea mai stabilă din lume, Europa de Nord", a acuzat viceministrul rus de Externe, Alexei Meşkov, într-un interviu pentru agenţia Interfax.

"Desfăşurarea în continuare a unor exerciţii militare şi trimiterea de avioane cu capacitate nucleară în statele baltice" vor duce la "distrugerea" stabilităţii şi a securităţii în această regiune, a subliniat Meşkov.

De asemenea, el a declarat că Alianţa Nord-Atlantică nu a oferit "nicio dovadă" privind o prezenţă militară rusă în Ucraina, acuzând Occidentul că se bazează doar pe informaţiile oferite de Kiev.

"Subliniez că o aderare a Ucrainei la NATO va submina întregul sistem de securitate european. Cei care vor împingă Kievul în braţele NATO îşi asumă mari responsabilităţi geopolitice", a avertizat Meşkov.

Noul preşedinte al Consiliului European, Donald Tusk, şi preşedintele SUA, Barack Obama, au cerut, luni, Rusiei să retragă trupele din estul Ucrainei, în contextul în care administraţia prooccidentală de la Kiev şi NATO au acuzat de multe ori Moscova că a trimis militari pentru susţinerea separatiştilor proruşi din estul Ucrainei. Rusia susţine că nu a trimis trupe în Ucraina.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici