Rusia acuză Ucraina că i-ar fi torturat soldaţii. Comitetul de Investigaţii al Rusiei spune că a deshis dosare penale

Comitetul de Investigaţii al Rusiei a declarat că a deschis dosare penale privind presupusa tortură a militarilor ucraineni asupra omologilor lor ruşi.

1477 afișări
Imaginea articolului Rusia acuză Ucraina că i-ar fi torturat soldaţii. Comitetul de Investigaţii al Rusiei spune că a deshis dosare penale

Rusia anunţă că a deschis dosare penale privind presupusa tortură a soldaţilor săi de către Ucraina

Comitetul, care investighează infracţiunile majore, a declarat că unii soldaţi ruşi au fost capturaţi de forţele ucrainene în regiunile Zaporizhzhia şi Mykolaiv şi reţinuţi ilegal de serviciile de securitate ucrainene.

"Ruşii au fost supuşi la violenţă fizică şi tortură pentru a-i forţa să dea explicaţii false cu privire la condiţiile reale ale detenţiei lor ilegale şi despre operaţiunea militară specială (a Rusiei)", relatează Reuters, potrivit unei declaraţii a comisiei.

Acuzaţiile comitetului nu au putut fi verificate.

Ucraina a anunţat că verifică toate informaţiile privind tratamentul prizonierilor de război şi că va investiga orice încălcări şi va lua măsurile legale corespunzătoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici