Rusia anunţă ca va lua măsuri în replică la trimiterea în Marea Neagră a unui distrugător american

Ministerul rus de Externe a anunţat că lua măsuri pentru a răspunde intrării în Marea Neagră a unui distrugător american, fără a preciza despre ce măsuri este vorba, informează Reuters online, care citează agenţia de ştiri RIA.

3270 afișări
Imaginea articolului Rusia anunţă ca va lua măsuri în replică la trimiterea în Marea Neagră a unui distrugător american

Rusia anunţă ca va lua măsuri în replică la trimiterea în Marea Neagră a unui distrugător american

"Din când în când, nave americane sunt trimise în Marea Neagră. În mod evident, nu aprobăm acest lucru şi în mod negreşit va duce la adoptarea unor măsuri de răspuns," a declarat Andrei Kelin, şeful Departamentului de Cooperare europeană al Ministerului rus de Externe, citat de Sputnik News online.

Presa de stat din Rusia a relatat că distrugătorul american USS Porter a intrat în Marea Neagră, în urmă cu câteva zile, însă această mişcare a provocat îngrijorare la Moscova, deoarece nava a fost recent echipată cu un nou sistem de rachete.

Distrugătorul din clasa Arleigh Burke va efectua "operaţiuni obişnuite în timpul unei desfăşurări de rutină," se afirmă într-un comunicat al Flotei a Şasea americane, citat de Sputnik News, în care se mai precizează că "navele americane efectuează în mod regulat manevre în regiunea Mării Negre, pentru a promova pacea şi stabilitatea".

Potrivit Flotei a Şasea, distrugătorul USS Porter mai are misiunea de a "îmbunătăţi securitatea maritimă şi stabilitatea, pregătirea şi capabilităţile navale împreună cu statele aliate şi partenere," nava fiind desfăşurată în cadrul Operaţiunii Atlantic Resolve.

Flota a Şasea reprezintă comandamentul forţelor navale americane în Europa şi Africa, sediul central fiind la Napoli, în sudul Italiei.

Distrugătorul american USS Porter va face o escală în Portul Constanţa, la finalul căreia, săptămâna viitoare, va participa şi la o serie de exerciţii în comun cu nave şi marinari militari români, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit Statului Major al Forţelor Navale, distrugătorul american va sosi, vineri, în Portul Constanţa, unde va face o escală până pe 12 iunie, în timpul căreia sunt planificate antrenamente secvenţiale pentru exersarea procedurilor standard de comunicaţii.

Distrugătorul american este programat să ancoreze şi în portul Odesa din Ucraina.

În luna martie a acestui an, distrugătorul a fost prima navă americană care a testat un noul sistem de apărare antirachetă SeaRAM, dezvoltat în regim de urgenţă pentru a contracara o "noua ameninţare rusă," potrivit Institutului Naval american.

Oficialii Marinei SUA au mai anunţat că luna aceasta în Marea Mediterană vor fi desfăşurate două portavioane, înaintea summit-ului NATO de la Varşovia, programat pentru luna iulie, informează Reuters.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici