Rusia ar putea expulza până la 155 de angajaţi ai personalului diplomatic al SUA în Rusia

Vladimit Putin, preşedintele rus, a ameninţat marţi că ar putea expulza până la 155 de angajaţi ai personalului diplomatic al SUA în Rusia, informează presa internaţională.

956 afișări
Imaginea articolului Rusia ar putea expulza până la 155 de angajaţi ai personalului diplomatic al SUA în Rusia

Rusia ar putea expulza până la 155 de angajaţi ai personalului diplomatic al SUA în Rusia

”Ne rezervăm dreptul de a lua o decizie în privinţa numărului de diplomaţi americani din Mosocva. Dar nu vom face asta momentan”, a declarat Putin în cadrul unei conferinţe de presă.

Moscova a anunţat anterior reducerea prezenţei diplomatice americane în Rusia cu 455 de persoane până la 1 septembrie, acelaşi număr de diplomaţi pe care Rusia îl are în SUA.

”Acel număr include însă 155 de persoane ce lucrează pentru misiunea diplomatică a Rusiei la ONU, în New York”, a adăugat Putin, asta însemnând că statul rus ar putea reduce numărul anunţat la 300 de persoane.

Sâmbătă, diplomaţii ruşi au început să elibereze trei imobile ale misiunii Rusiei din SUA, inclusiv consulatul din San Francisco, pentru a se conforma ordinului SUA, care a fost emis pentru a răspunde acţiunii Moscovei de a reduce numărul diplomaţilor americani din Rusia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici